Analyse research

In deze fase heb ik alle verzamelde inzichten uit eerdere stappen samengebracht om het centrale probleem helder te formuleren. Door zowel interne gesprekken als externe data te analyseren ontstaat er een duidelijk beeld van waar de uitdaging ligt in de candidate journey van YoungCapital NEXT. Deze analyse vormt de basis voor het bepalen van de juiste richting voor de vervolgstappen van het onderzoek.

Na een verdiepend onderzoek naar de interne organisatie, merkidentiteit, doelgroep en externe markt, blijkt dat YoungCapital NEXT op een belangrijk kruispunt staat. Als jonge tak binnen het sterke merk YoungCapital heeft NEXT alle potentie om hét label te worden voor ambitieuze young professionals in IT en finance. Toch blijkt dat deze potentie nog niet volledig wordt benut — vooral als het gaat om het behouden van binding met de professionals die via NEXT werken.

De interne communicatie, sterke merkwaarden en no-nonsense aanpak zijn goed ontwikkeld, maar er is een zichtbaar verschil tussen de merkbeleving bij instroom en tijdens het verdere traject. Nieuwe kandidaten worden enthousiast binnengehaald, maar zodra zij eenmaal zijn geplaatst bij een opdrachtgever, verwatert het contact. Er zijn te weinig relevante touchpoints en er mist een duidelijke strategie voor langdurige verbondenheid.

Tegelijkertijd is de markt volop in beweging: de vraag naar jong digitaal talent stijgt, en concurrenten zetten steeds sterker in op persoonlijke groei, begeleiding en merkcommunity’s. Dit laat zien dat betrokkenheid en merkloyaliteit steeds belangrijker worden om young professionals te behouden.

Het is daarom essentieel dat YoungCapital NEXT niet alleen focust op het werven van talent, maar ook op het bouwen van duurzame relaties met deze groep. Dit vraagt om een herziening van de candidate journey, met meer aandacht voor momenten ná de plaatsing. Denk aan coaching, netwerkevents, exclusieve content, en digitale communityvorming. Echter kan je het amper een herziening noemen omdat er daadwerkelijk niks gebeurd qua touchpoints nu voor de al langer zittende Young Professionals. Zodoende is mijn 0-meting eigenlijk een geheel startpunt.

Conclusie

De analyse in stap 5 laat zien dat de binding tussen YoungCapital NEXT en haar gedetacheerde young professionals na plaatsing sterk afneemt. Er is een gebrek aan structurele touchpoints, waardoor het communitygevoel en de merkbeleving verwateren. Zowel interne als externe gesprekken bevestigen deze uitdaging. Dit biedt concrete kansen om gerichte oplossingen te ontwikkelen die de verbondenheid tijdens het traject versterken.